logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorTippek a tökéletes megfizethető laptop megvásárlásához
REKLÁM

Tippek a tökéletes megfizethető laptop megvásárlásához

Tippek a tökéletes megfizethető laptop megvásárlásához

Laptopot vásárolni nem könnyű döntés. Nagy összegű pénzről van szó, és nem az a kérdés, hogy akármilyen berendezésre pazaroljuk a pénzt. Figyelembe kell vennie, hogy mire fogja használni a készüléket, és mennyit szeretne befektetni. Amikor eljön az ideje, hogy megvásárolja a következő laptopját, biztos akar lenni benne, hogy a megfelelőt választja. Sokféle lehetőség van, és nem biztos, hogy tudja, melyik a legjobb választás. Hogy segítsünk ebben a nehéz döntésben, adunk néhány tippet, hogyan vásárolja meg a tökéletes laptopot a legjobb áron. A nagy magyarországi áruházakban, mint például az Emag, a Mall.hu, az Euronics és a Mediamarkt, különböző alternatívákat találhatsz, amelyek megfelelnek a felhasználási céloknak és a költségvetésednek.

A felhasználás meghatározása

2.jpg

A laptopokat többféle felhasználásra tervezték. Ha üzleti laptopot keres, nagyobb teljesítményű hardverre és több memóriára, valamint olyan operációs rendszerre lesz szüksége, amely képes kezelni ezeket az igényeket. Ha erre nincs szüksége, akkor vegyen egy olcsóbb készüléket. Iskolai célokra olyan laptopra lehet szüksége, amely elegendő akkumulátoros üzemidővel rendelkezik az órákhoz. Vannak speciálisabb felhasználási területek, mint például a programozók, grafikusok, illusztrátorok, videószerkesztők vagy 3D modellezők laptopjai.

Állítson fel költségvetést

3.jpg

Egy jó költségvetésnek 250 000 magyar gulden körül kell lennie, de ez nagyban függ az Ön igényeitől. Ha például a videoszerkesztés az ön dolga, akkor jó processzorra és dedikált grafikus kártyára lesz szüksége. A költségvetésed ott 470 000 guldenre nő. Ha a laptopot inkább szórványos használatra szánja, például dokumentumszerkesztésre és multimédia-fogyasztásra, azaz Word-dokumentumok szerkesztésére, közösségi oldalak böngészésére és YouTube-videók nézésére, akkor körülbelül 140 000 gulden elegendő lesz.

Válasszon megfelelő processzort

4.jpg

A processzor az a chip, amely az összes számítási feladatot elvégzi, ezért nagyon óvatosnak kell lennie ezzel a választással. Jelenleg két fő processzorgyártó van a piacon: Intel és AMD. Az első dolog, amit a laptop kiválasztásakor figyelembe kell vennie, az a frekvencia (GHz): hány műveletet képes feldolgozni másodpercenként. A másik szempont a magok száma, amelyekkel rendelkezik. Végül az is nagyon fontos, hogy a processzor melyik generációhoz (vagy megjelenési dátumhoz) tartozik.

Vegye figyelembe a súlyt és a méretet

5.jpg

A laptop fő jellemzője a hordozhatóság. A hátizsákodban fogod hordozni? Kevés hely van a munkaasztalán? Ha nem szeretné a hátizsákjában cipelni, talán elég egy 14 hüvelykes képernyő. Ha viszont állandóan magaddal viszed, és több helyre van szükséged a munkához vagy a játékhoz, akkor válassz egy 15 hüvelykes számítógépet. Gondoljon arra is, hogy milyen méret illik legjobban az íróasztalához. Ezeket a tényezőket tartsa szem előtt a súly kiválasztásakor, hogy ne legyen kényelmetlen az egész napos cipekedés után.

A Ajanlatok 365 elhozza neked a kedvenc magyarországi üzleteid kedvezménykatalógusait. Ha laptopot szeretnél vásárolni, nézd meg őket, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb változatot.

REKLÁM
arrowDown

Copyright © 2024 Ajanlatok 365 .Minden jog fenntartva. Tilos a szövegek másolása és felhasználása előzetes írásos megegyezés nélkül. A termékek fotói, képei és katalógusai csak szemléltető célokra szolgálnak. Az akciós árak a weboldalon feltüntetett hivatalos forgalmazóktól származnak. Az ajánlatok a lejárati dátumig vagy a készlet erejéig érvényesek. Ez a weboldal célja tájékoztató jellegű és nem lehet felhasználni a termékek megszerzéséhez. Az árak változóak lehetnek a lokációtól függően.