logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorTippek a biztonságos online vásárláshoz
REKLÁM

Tippek a biztonságos online vásárláshoz

Tippek a biztonságos online vásárláshoz

Az elmúlt két évben az online értékesítés messze meghaladta mindenki elvárásait. Az e-kereskedelem több milliárd dolláros iparággá vált, amely ma már szinte minden létező fizikai üzletet képes helyettesíteni, folyamatosan új módokat kínálva a fizetéshez, a vásárláshoz, és meg lehet találni a legérdekesebb ajánlatokat az otthoni kanapé kényelméből. Mindezek ellenére még mindig van néhány dolog, amelyet ellenőrizned kell, mielőtt rákattintanál a vásárlás gombra. Íme néhány ezek közül.

Mindig ellenőrizd a visszatérítési szabályzatot

Az online vásárlás meglehetősen egyszerű. A termékek visszaküldése... nem annyira. Mielőtt olyan terméket vásárolnál, amelyről tudod, hogy lehet vissza kell majd küldened, például ruhákat, elektromos készülékeket vagy cipőket, győződj meg arról, hogy a vállalat egyszerű módot kínál a visszaküldésre, a pénz-visszatérítésre és a megszerezni kívánt termékre való cserére. Egyes üzletek gondoskodnak az egész folyamatról, míg mások szinte lehetetlenné teszik a termék visszaküldését, vagy csak egyáltalán nem kínálnak pénz-visszatérítést. Igen, tudjuk, hogy a termékek visszaküldése egy könnyű feladat kellene hogy legyen, de el sem hinnéd, hogy hány webhelyen vannak szörnyű visszatérési szabályzatok. Légy okos és elővigyázatos, járj kicsit utána, mielőtt megvásárolnál valamit, amit később megbánhatsz.

Győződjön meg arról, hogy a webhely biztonságos

Ez azoknak a gyanús webhelyeknek szól, amelyek túl jónak tűnő dolgokat kínálnak ahhoz, hogy igazak legyenek. Míg az elismert és híres webhelyek általában biztonságosak, néhány kevésbé hírhedt piactér, amely designer ruhákat, szerszámokat vagy különféle reklámozott termékeket kínál, ellophatják a személyes adataidat. A lgjobb módja egy webhely biztonságosságának leelenőrzésére a lakat szimbólum ellenőrzése. A webhely címének mindig a https:// előtaggal kell kezdődnie, és a webhelynek meg kell jelennie egy egyszerű google keresésben.

Ha kétségeid vannak, mindig a hitelt válaszd, soha ne a betétit

Ha olyan webhelyen vásárolsz, amelyet még nem próbáltál ki, mindig a hitelkártyáddal fizess. Ha netán ellopnák az adataidat, vagy gyanús vásárlást hajtanak végre, bejelentheted az esetet, lemondhatod a kártyát és visszakaphatod a pénzed. A betéti kártyás fizetés azt jelenti, hogy a pénz szinte azonnal átutalásra kerül, és ennek az összegnek a visszaszerzése sokkal nehezebb és lassabb lesz, mint gondolnád. Egy másik alternatíva az olyan fizetési módok használata, mint a PayPal, így a csalók nem fogják tudni megszerezni a banki adataid.

Használj különböző jelszavakat

A cyber-biztonsági szakértők szerint a felhasználók minden webhelyen ugyanazt a jelszót használják. Ez egy hatalmas hiba. Bár eltarthat egy ideig, és valószínűleg némi memóriára is szükség lesz a különböző jelszavakkal, ha feltörik a fiókodat, biztos lehetsz benne, hogy a probléma nem terjed majd ki más fiókokra és szolgáltatásokra. Ha nem sikerül megjegyezni a sok jelszót, próbálj meg különböző számokat használni, vesszőt vagy nagybetűt hozzáadni. Persze ez közel sem olyan kényelmes, mint az egyetlen jelszó, de százszor biztonságosabb. Érdemes kétlépéses jelszóvédelmet is alkalmazni azokon a webhelyeken, amelyek lehetővé teszik az ilyen típusú ellenőrzést, hogy a fiókodat még nehezebb legyen feltörni.

REKLÁM
arrowDown

Copyright © 2024 Ajanlatok 365 .Minden jog fenntartva. Tilos a szövegek másolása és felhasználása előzetes írásos megegyezés nélkül. A termékek fotói, képei és katalógusai csak szemléltető célokra szolgálnak. Az akciós árak a weboldalon feltüntetett hivatalos forgalmazóktól származnak. Az ajánlatok a lejárati dátumig vagy a készlet erejéig érvényesek. Ez a weboldal célja tájékoztató jellegű és nem lehet felhasználni a termékek megszerzéséhez. Az árak változóak lehetnek a lokációtól függően.