logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorJót tesznek a legók a gyerekek korai stimulációjának? 3 ok, hogy megértsük, miért szeretik őket
REKLÁM

Jót tesznek a legók a gyerekek korai stimulációjának? 3 ok, hogy megértsük, miért szeretik őket

Jót tesznek a legók a gyerekek korai stimulációjának? 3 ok, hogy megértsük, miért szeretik őket

Bizonyára kisfiú vagy kislány korodban te is játszottál a Lego darabokkal, és imádtad építeni és igazgatni őket, hogy elérd, amit akartál. És biztosan most, hogy már nem vagy olyan kicsi, te is imádod az ötletet.

De vajon a legók jót tesznek a gyerekek korai stimulációjának? A legókkal való játéknak számos előnye van. Íme 3 ok, hogy megértsd, miért. És ne feledd, hogy a Lekextra Magyarország egyik vezető játékboltja, ahol legókat vásárolhatsz.

Serkenti a finommotoros készségeket

retrato-nino-juego_23-2148836243.jpg A finommotorikus készségek az ujjak és a kezek apró izommunkájára vonatkoznak, a szemmel való koordinációban.

Ennek fejlesztése kulcsfontosságú a gyermek számára. Szabályozza a kéz nyomását, és pontosabbá teszi a tárgyak elhelyezését. Megnyitja az utat a kísérletezéshez és a környezet megismeréséhez, így az intelligencia fejlődésében is nagyon fontos szerepet játszik.

A Lego-darabkákkal való játéképítés magában foglalja a darabok nézegetését, az azonos színű darabok keresését, az utasítások elolvasását, a darabok összerakását és az értelmük megtalálását.

Serkenti a matematikai gondolkodást

chico-haciendo-algunos-ejercicios-matematicos_329181-14264.jpg A darabokkal való építkezés a tér, a méretek, az arányok és a szimmetria megértését biztosítja. A legjobb az egészben, hogy a gyermeknek nem egy tankönyvből (vagy adott esetben képernyőn keresztül) kell megtanulnia mindezt, hanem a saját kezén keresztül tapasztalja meg első kézből.

Ráadásul építés közben matematikai műveleteket is végez, ami a Legót egy új és nagyon szórakoztató tanulási módszerré teszi.

Ösztönzi a kreativitást

retrato-nino-juego_23-2148836240.jpg A legkézenfekvőbb aspektusa annak, hogy a Lego blokkokkal játszva nagyszerű dolgokat építhetünk, a kreativitás elősegítése. Elképesztő belegondolni, hogy ilyen kis darabokból végtelenül különböző univerzumokat lehet építeni.

Elég csak visszacsinálni, hogy újraépíthessük. Egyszerű és szórakoztató feladat, amely lehetővé teszi, hogy a gyerekek kreatív horizontja kitáguljon. Szabadság, hogy azt építsenek, amit csak akarnak: összetett szerkezeteket vagy új épületeket, autókat vagy űrhajókat.

A Lego előnyei abban foglalhatók össze, hogy nincsenek határai, így a gyerekek órákat tölthetnek el ezekkel az egyszerű építőkockákkal játszva. A tárgyak teljesen szabad építése lehetővé teszi számukra az érzelmi intelligencia fejlesztését is.

Tegyünk hozzá még három okot, bár tudjuk, hogy ennél sokkal több van:

Erősíti a kötődéseket

retrato-ninos-juego_23-2148836246.jpg Azok a gyerekek, akik a szüleikkel játszanak, erős, szilárd kapcsolatot építenek ki. Mindkettőjüket arra készteti, hogy együtt dolgozzanak egy cél elérésén, miközben megbeszélésre és beszélgetésre kerül sor. Azzal, hogy nyugodtak és az elméjük a játékra összpontosít, normálisan tudnak viselkedni.

Javítja az önbecsülést

ninos-jugando-lego-sala-juegos_1157-26663.jpg A fiúkkal és lányaikkal töltött idő növeli az önbecsülésüket. De attól, hogy képesek valamit maguknak építeni, magabiztosabbnak is érzik magukat, ami elégedettséget és büszkeséget okoz nekik.

Fokozza a szociabilitást

ninos-tiro-medio-jugando-juguetes-interior_23-2150126788.jpg A más emberekkel való játék (gyerekként és felnőttként egyaránt) szociábilisabbá tesz minket. Ösztönzi a csapatmunkát és az együttműködést. A kommunikációs készségek is erősödnek, hiszen tudnunk kell, hogyan közvetítsük, mit szeretnénk elérni, és hogyan győzzünk meg másokat a közös célról.

A Ajanlatok 365 elhozza neked a kedvenc magyarországi játékboltok kedvezményes katalógusait. Siess!

REKLÁM
arrowDown

Copyright © 2024 Ajánlatok 365 .Minden jog fenntartva. Tilos a szövegek másolása és felhasználása előzetes írásos megegyezés nélkül. A termékek fotói, képei és katalógusai csak szemléltető célokra szolgálnak. Az akciós árak a weboldalon feltüntetett hivatalos forgalmazóktól származnak. Az ajánlatok a lejárati dátumig vagy a készlet erejéig érvényesek. Ez a weboldal célja tájékoztató jellegű és nem lehet felhasználni a termékek megszerzéséhez. Az árak változóak lehetnek a lokációtól függően.