logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorA legjobb piacok budapesten
REKLÁM

A legjobb piacok budapesten

A legjobb piacok budapesten

Budapest a piacok minőségéről és változatosságáról ismert. Turisták milliói érkeznek a világ minden tájáról, hogy megtapasztalják, milyenek az ősi bazárok, színes üzletek és folyosók, amelyek egyaránt inspirálták a szerzőket és az alkotókat. A város által kínált nagy piacok közül néhány valódi kincs. Íme a legjobb budapesti piacok.

Központi Vásárcsarnok (Nagyvásárcsarnok)

Igen, a legnagyobb vonzereje ennek van mind közül. A Pecz Samu magyar építész által tervezett Központi Vásárcsarnok 1897-ben épült, majd 1990-ben restaurálták, miután a második világháborúban jelentős károkat szenvedett. Ez volt az ország egyik legjobb befektetése és mai napig valószínűleg a leghíresebb piaca. Hétfőtől vasárnapig 6 és 17 óra között tart nyitva, étel, cukorka, gyógynövények, fűszerek, borok és ajándéktárgyak széles választékát kínálja. Ha csak egyet fog meglátogatni, akkor ez legyen az.

Szimplakerti Háztáji Piac

A Szimplakerti Háztáji Piac Budapest egyik legikonikusabb kocsmájában, a Szimpla Kertben található. Minden vasárnap nyitva tart, és rendszere hasonló a hagyományos mezőgazdasági piacokhoz. Sok helyi gyártó, méhész, gazdálkodó és kávégyártó gyűlik össze és kínálja termékeit a turistáknak és a helyieknek egyaránt. Ez egyike azoknak a helyeknek, ahol valódi magyarokkal lehet elvegyülni, és ez nagyon üdítő a napokon át tartó túrázási látnivalók után. Ideális egy pihentető naphoz a szokásos túrákon kívül.

WAMP Design Market

Lehet, hogy az imént említett piacok egy kicsit túlságosan életközpontúak voltak az ön számára. Nos, nem minden cukorka és fűszer a budapesti piaci körben! A WAMP Design Market bemutatja a város legérdekesebb és legszínesebb mintáit, a helyi szabók által készített kollekciókkal ékszereket, ruházatot, kiegészítőket és cipőket találhat.

Lehel Csarnok

A Lehel Csarnok a XIII. Kerületben található, feltűnően egyedi kinézete van, amit rögtön első ránézésre észre lehet venni, és bár nem olyan híres, mint nagytestvére, a Nagyvásárcsarnok, hihetetlen a maga módján. Először is a dizájn furcsa, arany folyosókkal és emeletekkel, a piac belseje tele van helyi ételkülönlegességekkel és termékekkel. A Lehel Csarnok folyosói egy régi hangár és egy még régebbi brit vasútállomás keveréke, erdei zöld színűre festve, ami megadja az alapot az új ízek és receptek kipróbálásához. A Lehel Csarnokban sok mindent fel kell fedezni, és bár ez nem olyan divatos, mint más piacok, a lehetőségekből bőven több van, ami pótolja a hiányzó dolgokat. Egy történelemmel teli városban a piacok kétségkívül tökéletes példája az igazi budapesti kultúrának, ahol az ország legikonikusabb és legegyedibb termékeit kínálják. Sok nyugati turista számára ez azon kevés lehetőségek egyike, hogy olyan termékeket és stílusokat fedezzen fel, amelyek több száz éve meghatározták a magyar életmódot.

REKLÁM
arrowDown

Copyright © 2024 Ajanlatok 365 .Minden jog fenntartva. Tilos a szövegek másolása és felhasználása előzetes írásos megegyezés nélkül. A termékek fotói, képei és katalógusai csak szemléltető célokra szolgálnak. Az akciós árak a weboldalon feltüntetett hivatalos forgalmazóktól származnak. Az ajánlatok a lejárati dátumig vagy a készlet erejéig érvényesek. Ez a weboldal célja tájékoztató jellegű és nem lehet felhasználni a termékek megszerzéséhez. Az árak változóak lehetnek a lokációtól függően.